تاریخ انتشار : شنبه 4 مرداد 1404 - 15:51
کد خبر : 90733
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای پست بانک ایران آیین‌نامه اجرایی حمایت از صادرکنندگان خرد را ابلاغ کرد بسته هستند

با هدف ایجاد بازار امتیاز صادراتی:

پست بانک ایران آیین‌نامه اجرایی حمایت از صادرکنندگان خرد را ابلاغ کرد

پست بانک ایران آیین‌نامه اجرایی حمایت از صادرکنندگان خرد را ابلاغ کرد
اخبار پولی مالی-معاونت اعتباری و بین الملل پست بانک ایران، تصویب‌نامه هیات وزیران با موضوع آیین‌نامه «ایجاد مشوق‌های صادراتی برای حمایت از صادرکنندگان خرد» را به مدیریت شعب استان‌ها و مناطق ابلاغ کرد.

به گزارش اخبار پولی مالی به نقل از اداره‌کل روابط عمومی پست بانک ایران، این آیین‌نامه با هدف افزایش رقابت‌پذیری، پشتیبانی از صادرکنندگان کوچک، بهبود فرآیند بازگشت ارز حاصل از صادرات و توسعه بازار امتیاز صادراتی تدوین شده است و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان توسعه تجارت، وزارتخانه‌های اقتصادی، علمی و تولیدی کشور و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری را به‌عنوان نهادهای مسئول در اجرای آن معرفی کرده است.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

بر اساس مفاد این آیین‌نامه، صادرکنندگان خرد پس از عرضه ارز حاصل از صادرات در مرکز مبادله ارز و طلا، به تناسب ضوابط تعیین‌شده از سوی کارگروه ملی، امتیاز صادراتی دریافت می‌کنند. این امتیازها در بازار امتیاز صادراتی که با نظارت سازمان توسعه تجارت راه‌اندازی خواهد شد، قابلیت خرید و فروش دارند و واردکنندگان مشمول برای ترخیص کالاهای مشخص، موظف به خرید این امتیازها خواهند بود.

آیین‌نامه می‌افزاید؛ سازمان توسعه تجارت موظف است ظرف ۶۰ روز نسبت به راه‌اندازی بستر معاملاتی امتیاز صادراتی و تدوین دستورالعمل‌های مربوط اقدام کند. همچنین کارگروهی متشکل از نمایندگان دستگاه‌های مسئول به ریاست رئیس سازمان توسعه تجارت موظف است نسبت به تعیین فهرست کالاهای صادراتی و وارداتی مشمول، تدوین قواعد بازار، روش‌های بازارگردانی، و تعیین ضرایب تبدیل یورو به امتیاز صادراتی اقدام کند.

واردکنندگان کالاهای مشمول نیز ملزم‌ شده‌اند در بازه زمانی مشخص، پیش از اعلام منشا ارز، نسبت به خرید و ابطال امتیاز صادراتی متناسب با میزان ارز مورد نیاز اقدام کنند و بانک مرکزی نیز مکلف است حداکثر ظرف یک هفته از زمان واگذاری ارز، نسبت به تسویه ریالی با صادرکننده اقدام کند و همچنین ظرف دو هفته از خرید و ابطال امتیاز توسط واردکننده، ارز مورد نیاز او را تخصیص دهد.در آیین‌نامه یادشده آمده است که امتیاز صادراتی هر صادرکننده حداکثر تا ۶۰ روز اعتبار دارد و در صورت عدم استفاده، به‌صورت خودکار از حساب وی حذف خواهد شد.

بر اساس این آیین‌نامه، استفاده از مشوق‌های تعیین‌شده مانع بهره‌مندی از سایر مشوق‌های صادراتی نخواهد بود. همچنین، سازمان توسعه تجارت مکلف شده زیرساختی را در سامانه جامع تجارت پیاده‌سازی کند تا بازرگانان بتوانند با درج مشخصات پروانه صادراتی یا ثبت سفارش فرضی، از میزان امتیاز مورد نیاز یا تعلق‌گرفته مطلع شوند.

کارگروه مربوطه نیز با در نظر گرفتن شاخص‌هایی همچون پیچیدگی کالا، ارزش ارزی، بهره‌مندی از یارانه، میزان انرژی‌بر یا آب‌بر بودن، فناوری، سابقه صادرات و نوع ارز مصرفی، نسبت به سیاست‌گذاری و تعیین ضرایب امتیاز اقدام خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، این آیین‌نامه در جلسه مورخ ۲۱ خرداد ۱۴۰۴، به پیشنهاد بانک مرکزی ج.ا.ا و وزارت صنعت، معدن و تجارت و با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور، آیین‌نامه اجرایی جزء (۲) بند (ن) تبصره (۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور به تصویب رسیده است.

اخبار پولی مالی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

اینترنت بانک رفاه