تاریخ انتشار : یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 - 17:18
کد خبر : 89238
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای ناترازی بانک‌ها باعث افزایش نقدینگی و تورم لجام گسیخته می‌شود بسته هستند

مدیر عامل بانک سینا :

ناترازی بانک‌ها باعث افزایش نقدینگی و تورم لجام گسیخته می‌شود

ناترازی بانک‌ها باعث افزایش نقدینگی و تورم لجام گسیخته می‌شود
اخبار پولی مالی-ناترازی بانک‌ها در قالب سرفصل بدهی به بانک مرکزی، پایه پولی کشور را متاثر کرده و باعث افزایش نقدینگی و تورم لجام گسیخته می‌شود.

به گزارش اخبار پولی مالی, مدیرعامل بانک سینا در بیستمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی صنایع که با عنوان «راهکارهای رفع ناترازی‌ها» در دانشگاه علم و صنعت ایران با حضور اساتید و صاحب‌نظران حوزه اقتصاد، بازارهای مالی و مهندسی برگزار شد، با ایراد سخنرانی به دلایل ناترازی بانک‌ها و تاثیرات آن بر افزایش پایه پولی، نقدینگی و تورم پرداخت و راهکارهای رفع ناترازی در بانک‌ها را تشریح کرد.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

بر اساس گزارش روابط عمومی بانک سینا،  ابدالی با بیان آنکه ناترازی بانک‌ها در قالب سرفصل بدهی به بانک مرکزی، پایه پولی کشور را متاثر کرده و باعث افزایش نقدینگی و تورم لجام گسیخته می‌شود، افزود: دلیل اصلی آن هم بدهی بخش دولتی به بانک‌ها است لذا دولت باید نظام‌های کارآمدی داشته باشد تا کسری خود را سرریز نظام بانکی نکند.

ابدالی عامل مهم دیگر در ناترازی بانک‌ها را تسهیلات تکلیفی عنوان کرد و افزود: تسهیلات تکلیفی بانک‌ها حدود ۲۷ درصد از کل تسهیلات نظام بانکی را به خود اختصاص می‌دهد و واقعا ظرفیت بانک‌ها را در کانالیزه کردن اعتبارات به تولید و سرمایه‌گذاری و بنگاه‌های با بازده محدود می‌کند و بانک‌ها برای تامین مالی بنگاه‌ها مجبور به ایجاد ناترازی می‌شوند.

وی یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل ناترازی بانک‌ها را فزونی هزینه‌ها به درآمد‌ها برشمرد و عنوان کرد از سال ۹۲ تاکنون تعرفه خدمات بانکی حدودا ۵۰ درصد رشد داشته در حالی که تورم ۱۰ برابر شده است. از این رو درآمدهای بانک کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد و این موجب زیان و ناترازی می‌شود لذا قیمت‌گذاری باید منطقی انجام شود.

مدیرعامل بانک سینا در مورد دیگر عوامل ناترازی بانک‌ها گفت:پایین بودن تعرفه خدمات بانکی، افزایش مطالبات غیر جاری، نرخ بهره منفی، تحریم و تامین مالی خارجی از دیگر عوامل موثر در این زمینه محسوب می‌شود.

وی در پایان تصریح کرد: بازار مالی ایران بانک محور است و بانک‌ها مهم‌ترین عامل رشد اقتصادی ایران محسوب می‌شوند، بر این اساس نظام بانکی ضعیف توان کمک به اقتصاد کشور را ندارد و باید قانون‌گذاران و تصمیم‌گیرندگان کشور با کمک کارشناسان نظام بانکی به تدریج بر ناترازی بانک‌ها فائق آمده و با اجرای برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت بانک‌ها را در مسیر کارآمدی و قدرتمند شدن قرار دهند.

اخبار پولی مالی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

اینترنت بانک رفاه بانک سپه