حجم و ارزش معاملات در فرابورس افزایش یافت
به گزارش اخبار پولی مالی به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، بازارهای فرابورس طی ۱۹ روز معاملاتی در ماهی که گذشت جابهجایی بیش از ۲۲۶ میلیارد ورقه انواع دارایی مالی را تجربه کردند. ارزش این مبادلات بیش از ۱.۴ میلیون میلیارد تومان بود که در ۱۱.۵ میلیون نوبت معاملاتی انجام شد.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!بهطور میانگین طی مدت موردبررسی روزانه نزدیک به ۱۲ میلیارد برگه انواع دارایی مالی به ارزشی بالغبر ۷۵ هزار میلیارد تومان دادوستد شده است. حجم معاملات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد و ارزش معاملات ۷ درصد رشد را تجربه کردند.
بازارهای سهامی در اسفند چگونه بودند؟
بررسی بازارها به تفکیک نشان میدهد طی این مدت بیش از ۴۶ هزار میلیارد تومان سهم در بازار اول دادوستد شده که رشد ۵۲ درصدی نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۱ داشته است. همچنین در بازار دوم معاملاتی به ارزش ۳۳ هزار میلیارد تومان به ثبت رسیده که این بازار نیز افزایشی ۶۴ درصدی را در این متغیر تجربه کرده است.
بازار پایه نیز در ماهی که گذشت شاهد جابهجایی نزدیک به ۲۳ هزار میلیارد تومان سهام بود و رشد ۱۷ درصدی را در این متغیر به ثبت رساند. طی این مدت روزانه بهطور میانگین بیش از ۸.۴ میلیارد برگه سهم به ارزش بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خریدوفروش شده است.
۵ صنعت پرطرفدار سهامداران در اردیبهشتماه
ارزش معاملات خرد بازار سهام طی اردیبهشتماه بیش از ۹۳ میلیارد تومان بود. همچنین در میان صنایع حاضر در بازارهای سهام فرابورس، خودروییها ۱۰ درصد ارزش معاملات خرد را در اختیار گرفتند. محصولات شیمیایی با سهم ۸ درصدی از ارزش معاملات خرد، رتبه دوم را به خود اختصاص داد. همچنین دو گروه انبوهسازی و سرمایهگذاریها هر کدام ۷.۶ درصد و بانکها ۷ درصد از ارزش معاملات خرد را به خود اختصاص دادند.
بهاینترتیب بیش از ۴۰ درصد ارزش معاملات خرد در ماهی که گذشت متعلق به ۵ صنعت بود.
بازار دوم؛ بزرگترین بازار فرابورس
همچنین بررسی ارزش بازارهای فرابورس نشان میدهد ۴۳ درصد از ارزش کل بازارها، متعلق به بازار دوم است. این بازار ارزشی ۱.۱ میلیون میلیارد تومانی را در آخرین روز کاری اردیبهشتماه به ثبت رساند و صدرنشین سایر بازارهای فرابورسی شد.
بازار پایه نیز با سهمی ۲۰ درصدی از ارزش کل بازار فرابورس، ارزش ۵۴۰ هزار میلیارد تومانی دارد. همچنین بازار اوراق مالی اسلامی ۱۸ درصد و بازار اول ۱۶ درصد از ارزش کل بازار فرابورس را به خود اختصاص دادهاند.
در مجموع ارزش کل بازارهای فرابورس بیش از ۲.۷ میلیون میلیارد تومان است که رشدی ۲ درصدی را از ابتدای سال ثبت کرده است.
طی این مدت آیفکس نیز با نوسانی اندک، ۰.۹ درصد منفی شده و در سطح ۲۸ هزار و ۹۳۸ واحد قرار گرفت.
رشد معاملات اوراق تسهیلات مسکن
طی ماهی که گذشت در بازار ابزارهای نوین مالی بیش از ۱.۳ میلیون میلیارد تومان اوراق بهادار دادوستد شده که ۵ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال قبل به ثبت رسانده است.
بررسی جزییات معاملات در بازار ابزارهای نوین مالی نشان میدهد طی این مدت ارزش معاملات اوراق بدهی ۳ درصد نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۱ رشد کرده است. همچنین معاملات صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله ۳۶ درصد افزایش را به ثبت رسانده است. طی معاملات ماه گذشته بهطور روزانه نزدیک به ۳ میلیارد واحد صندوق سرمایهگذاری قابل معامله به ارزش ۳.۶ هزار میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفته است.
در این بازار ارزش معاملات اوراق گواهی تسهیلات نسبت به اردیبهشت سال قبل، ۸۵ درصد افزایش یافته است. میانگین روزانه معاملات این اوراق در اردیبهشتماه ۱۴۷ هزار برگه به ارزش ۱۳ میلیارد تومان بوده است.
مشتقهها پررونق بودند
بررسی آمار معاملات اردیبهشتماه نشان میدهد طی این مدت بیش از ۴۸۱ میلیارد تومان معاملات در بازار مشتقه به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی ۸۲ درصدی داشته است.
نگاهی به جزییات معاملات بازار مشتقه در دومین ماه سال نشان میدهد بیشترین حجم معاملات در نمادهای «ضدی ۲۱۵»، «ضدی ۵۰۰» و «ضدی ۲۰۳» به ثبت رسیده است.
در مجموع بازار فرابورس در اردیبهشتماه شاهد روزهای پرنوسانی بوده که رشد نسبی حجم و ارزش معاملات را در کل بازارها رقم زده است، این در حالی است که شاخص کل فرابورس با وجود فرازوفرودهای زیاد، سرانجام بدون بازدهی قابلتوجهی فقط ۰.۹ درصد افت داشته و این متغیر از ابتدای سال افزایش نزدیک به ۱۹ درصدی را رقم زده است.
برچسب ها :فرابورس، حجم و ارزش معاملات، بازارهای سهامی، اوراق تسهیلات مسکن، مشتقهها، اخبار پولی مالی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰