تاریخ انتشار : یکشنبه 29 تیر 1404 - 23:00
کد خبر : 90494
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای تعطیلی تهران چه پیامی دارد؟ بسته هستند

جاویدشیرازی

تعطیلی تهران چه پیامی دارد؟

تعطیلی تهران چه پیامی دارد؟
اخبار پولی مالی- تعطیلی تهران به دلیل کمبود آب شرب و برق، یک اخطار برای تغییر رویکرد مدیران از توجیح روزمرگی به دوراندیشی و از بی عملی به تلاش برای اجرای برنامه آمایش سرزمینی است.

اخبار پولی مالی- تهران بالاخره با آینده مواجه شد- پایتخت نه به علت جنگ بلکه به علت کمبود آب و برق تعطیل شد. موج گرمای شدید همراه با کمبود بارشها و به کمبود آب شرب و قطعی آب منجر شده است. بارگذاری اشتباه صنایع و جمعیت در طول سالهای گذشته  وضعیت را به جایی رساند که هیات دولت مجبور شد برای مدیریت اب و برق ( ایجاد توازن بین عرضه و مصرف) استان تهران، یعنی قلب تپنده کشور را تعطیل کند. این تصمیم اگرچه موقتی و اضطراری به نظر می رسد، اما پیامدهای زیست‌محیطی و اقتصادی آن فراتر از یک روز تعطیلی خواهد بود.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

از نگاه زیست‌محیطی، تهران و بسیاری از مناطق مرکزی ایران در سال‌های اخیر با کاهش بی‌سابقه منابع آبی، افت بارندگی، و افزایش تبخیر و افزایش مصرف در همه بخش ها به ویژه در بخش کشاورزی و صنایع مواجه بوده‌اند؛ پدیده‌هایی که در گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی مانند WMO و بانک جهانی، مستقیماً به گرمایش جهانی، تغییرات الگوی آب‌وهوایی و مهمتر از همه مدیریت ضعیف فضایی ( جغرافیایی انسانی و صنعتی ) نسبت داده می‌شود. تعطیلی تهران، در این بستر، نه تنها یک تدبیر مصرفی بلکه نشانه‌ای است از آغاز دوره‌ای که در آن شهروندان و شهرها باید طرحی نو دراندازند و با شرایط جدید سازگار شوند.

طبق برخی محاسبات، هر روز تعطیلی شهر تهران چیزی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد  تومان زیان ایجاد می کند. به علاوه تعطیلی روز کاری پیامدهایی چون فشار منفی بر بهره‌وری، اختلال در زنجیره تأمین و افزایش نابرابری اجتماعی را نیز دامن می زند. باید در نظر داشت که اصناف و کارگران روزمزد و ساکنان مناطق کم ‌برخوردار متحمل خسارت های قابل توجهی به نسبت درآمد از قبل این تعطیلی می شوند.  از سوی دیگر منابع آبی به شدت تحلیل رفته و ناترازی در حوزه انرژی برق در کوتاه مدت چاره ای برای تصمیم گیرندگان جز تعطیلی باقی نگذاشته است . اما از منظری دیگر این بحران می تواند به ‌شرط همراه شدن با اصلاح برخی سیاست‌گذاری ها، به فرصتی برای بازنگری در ساختار طرف مصرف و عرضه در حوزه اصلاح حکمرانی منابع طبیعی و اصلاح  بارگذاری صنعتی کشاورزی و انسانی سرزمینی تبدیل شود. در کلامی خلاصه، بحران کمبود آب و برق توجه گسترده تر و جدی تر و فوری تر را به موضوع آمایش سرزمینی می طلبد.

تعطیلی استان تهران در اول مرداد ۱۴۰۴، اولین هشدار نیست و آخرین آنها نیز نخواهد بود. اگر این رخداد را تنها به‌عنوان یک تدبیر موقت در نظر بگیریم، بی تردید در اینده با بحران‌های وخیم‌تری روبرو خواهیم شد. اما اگر این رخداد آغازگر یک تغییر نگرش در مدیریت کلان در مواجهه با بحران ناترازی ها باشد، می‌توان امید داشت که تابستان‌های آینده بحران ها باشدت کمتری به سراغ ما بیایند./اخبار پولی مالی

اخبار پولی مالی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

اینترنت بانک رفاه