معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی بانک توسعه صادرات ایران:
فینتکها بازیگران اصلی اقتصاد دیجیتال هستند

به گزارش اخبار پولی مالی به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، هادی حیدری,معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی بانک توسعه صادرات ایران با تأکید بر اینکه در مسیر پیادهسازی اقتصاد دیجیتال، فرصتها و چالشهای متعددی وجود دارد، گفت: فینتکها بازیگران اصلی این نوع از اقتصاد هستند.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!حیدری در پنل «هوشمندسازی تنظیمگری و نظارت بر عملکرد اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی» که در حاشیه سیودومین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی بانک مرکزی برگزار شد، اظهار داشت: قانون بانک مرکزی ، چارچوب مناسبی برای هوشمندسازی نظارت بانک مرکزی از طریق تنظیم گری فناورانه (رگتکها) و نظارت فناورانه(ساپ تک ها) ایجاد کرده است؛ اما تحقق این هدف مستلزم زیرساختهایی همچون اینترنت 5G، رایانش ابری و آموزش نیروی انسانی است.
وی افزود: تا زمانی که این زیرساختها فراهم نباشد، استقرار نظارت هوشمند ممکن نیست؛ چرا که تحقق آن به سرمایهگذاری گسترده نیاز دارد.
معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی بانک توسعه صادرات ایران با بیان اینکه بانک مرکزی ابزارهای لازم برای آغاز این مسیر را در اختیار دارد، تصریح کرد: ضروری است اجرای این فرآیند ابتدا از شبکه بانکی آغاز شود.
وی یکی از پیشنیازهای مهم برای استقرار نظارت هوشمند را طراحی و ارائه یک مدل دادهای مشخص از سوی بانک مرکزی عنوان کرد و ادامه داد: نیازمند مدلی هستیم که به صورت شفاف و یکپارچه، مبنای پردازش، پالایش و تحلیل اطلاعات قرار گیرد. سیستم های موروثی و نبود پایگاههای اطلاعاتی یکپارچه از جمله چالشهای اصلی نظارت و تنظیمگری فناورانه است.
حیدری، نبود یک مدل دادهای استاندارد را یکی از خلأهای مهم در گام نخست نظارت هوشمند دانست و گفت: پاکسازی دادهها از دیگر الزامات کلیدی این مسیر است؛ چرا که دادههای موجود در نظام بانکی، با وجود عبور از لایههای کنترلی مانند واحد مالی، مدیریت ریسک و حسابرسی داخلی، همچنان دارای خطاهای قابل توجهی هستند.
وی افزود: همین مسئله باعث شده است که محاسباتی همچون نسبت کفایت سرمایه و بهویژه رقم داراییهای موزونشده به ریسک، در بسیاری از بانکها با انحرافهای چشمگیری همراه باشد.
حیدری با اشاره به اطلاع بانک مرکزی از این چالشها، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی در ابتدای مسیر استقرار نظارت هوشمند قرار دارد و ضروری است دستورالعملها و مقررات مرتبط با گزارشدهی مالی و نظارتی نیز با هدف هماهنگسازی و کاهش انحرافها مورد بازنگری قرار گیرند.
️وی در پایان تأکید کرد: ایجاد زیرساختی دادهای، قابل اتکا و استاندارد، شرط لازم برای موفقیت در اجرای دقیق و اثربخش نظارت هوشمند است.
برچسب ها :، دانش بنیان صادراتی،صندوق نوآوری و شکوفایی، پرداخت تسهیلات، اخبار پولی مالی ، اقتصاد دیجیتال ، بانک توسعه صادرات ، فین تک ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰