تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404 - 13:13
کد خبر : 89128
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای دلایل الزام بانک‌ها به سرمایه گذاری در تولید سبز بسته هستند

دیدگاه:

مریم شیرازی

دلایل الزام بانک‌ها به سرمایه گذاری در تولید سبز

دلایل الزام بانک‌ها به سرمایه گذاری در تولید سبز
اخبار پولی مالی- با توجه به نظام تأمین مالی بانک‌محور ایران، لازم است بانک‌ها  با هدایت بخش قابل توجهی از سرمایه‌ها به سمت پروژه‌های پایدار، نه‌تنها از محیط زیست محافظت کنند، بلکه زمینه‌ساز رشد اقتصادی پایدار نیز باشند.

با توجه به نظام تأمین مالی بانک‌محور ایران، لازم است بانک‌ها  با هدایت بخش قابل توجهی از سرمایه‌ها به سمت پروژه‌های پایدار، نه‌تنها از محیط زیست محافظت کنند، بلکه زمینه‌ساز رشد اقتصادی پایدار نیز باشند. تخصیص منابع به انرژی‌های تجدیدپذیر مانند نیروگاه‌های خورشیدی و بادی، یکی از نخستین گام‌ها در این مسیر است که موجب کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و کاهش انتشار گازهای آلاینده می‌شود موضوعی که تا خاموشی ها گسترده نشد به صورت جدی به آن نپرداختیم. حمایت از کسب‌وکارهای دوستدار محیط زیست و ارائه تسهیلات با نرخ بهره ترجیحی به شرکت‌هایی که شاخص‌های پایداری را رعایت می‌کنند، یکی دیگر از راهکارهای مؤثر در این زمینه است. اصلاح معیارهای اعطای تسهیلات از طریق اعمال شاخص‌های ESG (محیط زیست، مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی) در ارزیابی طرح‌های سرمایه‌گذاری، نیز می‌تواند منجر به هدایت منابع مالی به سمت پروژه‌های پایدار شود. علاوه بر این، ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری سبز و تأمین مالی پروژه‌های پایدار از طریق انتشار اوراق قرضه سبز، به بانک‌ها این امکان را می‌دهد تا منابع لازم برای توسعه زیرساخت‌های زیست‌محیطی را فراهم کنند. همکاری با نهادهای دولتی و خصوصی برای توسعه سیاست‌های مالی پایدار و حمایت از پروژه‌های زیست‌محیطی نیز یکی از اقداماتی است که بانک‌ها می‌توانند در راستای آن گام بردارند. اما پذیرش استانداردهای بین‌المللی مرتبط با گزارش‌دهی زیست‌محیطی، از جمله توافقنامه پاریس و استانداردهای GRI (گزارش‌دهی پایداری)، می‌تواند شفافیت مالی بانک‌ها را افزایش داده و اعتماد عمومی را به سیاست‌های بانکی تقویت کند. اصول بانکداری مسئولانه نیز تعهد مؤسسات مالی به کاهش اثرات منفی بر محیط زیست را تقویت می‌کند.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

در سطح بین‌المللی، نمونه‌های موفقی از سرمایه‌گذاری سبز توسط بانک‌ها مشاهده می‌شود، بانک جهانی از طریق تأمین مالی پروژه‌های زیرساختی سبز در کشورهای در حال توسعه، نقش خود را در گسترش سیاست‌های پایدار ایفا کرده است. علاوه بر این، برنامه اوراق قرضه سبز که توسط انجمن بین‌المللی بازار سرمایه (ICMA) توسعه یافته است، به نهادهای مالی کمک کرده تا با حفظ شفافیت، منابع لازم برای پروژه‌های محیط‌زیستی را تأمین کنند.

در نهایت این که سرمایه‌گذاری سبز توسط بانک‌ها در ایران، علاوه بر تأثیر مثبت بر محیط زیست، موجب کاهش هزینه‌های اقتصادی ناشی از تخریب منابع طبیعی و آلودگی خواهد شد. با توجه به شرایط موجود این مسیر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت برای حفظ پایداری اقتصادی و اکولوژیکی کشور در آینده است. پذیرش این واقعیت و اقدام مؤثر در جهت اجرای سیاست‌های مالی پایدار، می‌تواند زمینه‌ساز توسعه‌ای متوازن و آینده‌ای قابل اطمینان برای نسل‌های آتی باشد. توجه به معیارهای پایداری و اتخاذ استانداردهای بین‌المللی نه تنها باعث افزایش بهره‌وری اقتصادی می‌شود، بلکه نقش مؤثر بانک‌ها را در حفظ محیط زیست و توسعه پایدار بیش از پیش تقویت خواهد کرد.

منبع: تولید سبز

نویسنده: مریم شیرازی

اخبار پولی مالی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

اینترنت بانک رفاه بانک سپه بیمه پارسیان