با امضای تفاهمنامه و به منظور مقابله با قاچاق سوخت؛
پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تامین فرآوردههای نفتی اجرا میشود
به گزارش اخبار پولی مالی به نقل از ایرنا، بر اساس برآوردهای صورت گرفته روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فراورده از کشور قاچاق میشود که بخشی از این قاچاق سازماندهیشده و از طریق مراکز تولید و مصرفکنندههای اصلی صورت می گیرد زیرا این حجم قاچاق را نمی توان فقط در شهرهای مرزی تامین کرد.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!به همین دلیل و با هدف کاهش قاچاق سازمان یافته سوخت، تفاهمنامه مشترک در زمینه اجرای طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تامین فرآوردههای نفتی کشور، در آیینی با حضور مدیران عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، شرکت ایرانسل، گروه مپنا و شرکت طراحی و ساختمان نفت (ODCC) و نیز علیرضا رشیدیان رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سردار حسین رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا به امضا رسید.
فراهم کردن مقدمه و شرایط همکاری بهمنظور عملیاتی شدن تامین و ارتقای سیستمهای اندازهگیری و زیرساختهای ارتباطی، ایجاد سیستمهای حفاظت پیرامونی و نشتیاب خطوط لوله، اجرای مدیریت هوشمند ناوگان در شبکه توزیع و بهکارگیری فناوریهای روز بهمنظور گردآوری و پردازش لحظهای و جامع اطلاعات و دادهها و یکپارچهسازی سامانههای پایش هوشمند در زنجیره تولید تا مصرف فرآوردههای نفتی از جمله اهداف این تفاهمنامه است.
سرمایه گذاری ۳۹۲ میلیون دلاری برای مقابله با قاچاق سوخت
محمد مشکین فام مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان نفت ایران در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: سرمایه گذاری برای این طرح ۳۹۲ میلیون دلار است که پیش بینی می شود سال آینده بخشی از آن اجرا شود.
وی با بیان اینکه سه شرکت ایرانسل، مپنا و شرکت طراحی و ساختمان نفت مجری طرح خواهند بود، افزود: قرارداد این طرح از نوع پیمانکاری بوده و قرار است ۴ هزار کیلومتر فیبر نوری ایجاد شود.
این مدیر صنعت نفت اظهار داشت: بر اساس تکالیف قانونی که در برنامه هفتم پیشرفت مصوب شده است حدود سه ماه در این طرح بهطور شبانهروزی کار کردیم و در این مدت، تمام سیستم موجود شناسایی و تجهیزات مورد نیاز این پروژه وصل شده است و این سیستم بهطور کامل به سیستم پایش آنلاین مجهز میشود.
مشکین فام با بیان اینکه در یک ماه گذشته، سه شرکت ایرانسل، مپنا و شرکت طراحی و ساختمان نفت شناسایی شدهاند و با برگزاری نشستهای متعدد و شرح کار امروز موفق به امضای این تفاهمنامه شدهایم، خاطرنشان کرد: قرارداد اصلی تا پایان سال امضا میشود.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ادامه داد: طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی کل زنجیره تولید و توزیع فرآورده را پوشش میدهد.
وی گفت: نصب سیستمهای میترینگ در ورودی و خروجی شبکه خطوط لوله، تکمیل شبکه فیبرنوری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به طول ۴ هزار و ۲۰۹ کیلومتر، نصب تجهیزات لازم برای سامانه حفاظت پیرامونی نشتیاب خطوط، نصب سامانههای میترینگ در محل تحویل به مصرفکننده عمده مانند نیروگاهها، تجهیز ناوگانهای جادهپیما به سیستمهای ردیاب از جمله اقدامهایی است که طی این قرارداد انجام میشود.
پدیده قاچاق را کتمان نکرده و برای رفع آن تلاش می کنیم
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز در این آیین گفت: در دولت چهاردهم پدیده قاچاق سوخت را پنهان نمی کنیم بلکه برای رفع آن تلاش خواهیم کرد.
محمدصادق عظیمیفر افزود: با هدف کاهش قاچاق طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تامین فرآوردههای نفتی راه اندازی شده است.
وی با اشاره به افزایش تولید بنزین و نفتگاز از ابتدای استقرار دولت چهاردهم گفت: بهطور میانگین از ابتدای استقرار دولت چهاردهم حدود ۱۰ میلیون لیتر تولید بنزین افزایش یافته و تولید نفتگاز در آذر و دی امسال به روزانه ۱۲۴ میلیون لیتر رسیده است.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران خاطرنشان کرد: این شرکت افزون بر افزایش تولید بر مدیریت مصرف بنزین تمرکز کرده که گام نخست این اقدام تمرکز بر نقاط اتلاف انرژی است.
عظیمی فر با اشاره به اینکه مصرف سوخت خودروهای کشور دو برابر میانگین جهانی است، ادامه داد: بخشی از افزایش مصرف کشور به دلیل پدیده قاچاق است و میانگین افزایش سالانه مصرف کشور ۷ درصد است که بخشی از آن طبیعی است؛ از این رو باید اتلافهای زنجیره تولید، انتقال و توزیع فرآورده را به حداقل برسانیم.
استفاده از اینترنت اشیا برای رصد سوخت
معاون وزیر نفت افزود: با استفاده از طرح پایش لحظهای و هوشمندسازی زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی که امروز امضا میشود، هر قطره فرآورده تولیدی پایش میشود تا بتوانیم با به حداقل رساندن مداخله انسانی بر مبنای دادههای لحظهای از اتلافات مختلف مانند اتلاف زمان، قاچاق و انرژی جلوگیری کنیم.
عظیمی فر خاطرنشان کرد: بهدنبال مدیریت زنجیره پالایش و پخش با استفاده از ابزارهای کارآمد هستیم و در این طرح از پیشرفتهترین سیستمهای اندازهگیری استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: در این طرح از اینترنت اشیا استفاده میشود و پس از جمعآوری دادهها برای تحلیل از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده خواهیم کرد، همچنین در این طرح سه مجموعه درجه یک کشور مشارکت دارند تا بتوانیم با همافزایی مسئولانه این طرح را هرچه سریعتر به نتیجه برسانیم.
افزایش ۷ برابری تولید بنزین پس از انقلاب
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: پس از انقلاب اسلامی تولید بنزین هفت برابر و نفتگاز حدود چهار تا پنج برابر افزایش یافته است، همچنین اقدامهای بسیار خوبی در افزایش تولید فرآوردههای نفتی و توسعه ظرفیتهای پالایشگاهی انجام شده که ساخت پالایشگاه ستاره خلیجفارس و پالایشگاه بندرعباس ازجمله طرحهای توسعهای اجرا شده پس از انقلاب اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه ناترازی سوخت و انرژی از جمله چالشهای اساسی است که صنعت نفت را تحتالشعاع قرار داده است، افزود: باید بر مدیریت مصرف تمرکز کنیم البته این بهمعنای غافل شدن از افزایش تولید نیست.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه در دولت چهاردهم بهدنبال بهرهبرداری از طرحهای پالایشگاهی در حوزه افزایش ظرفیت و کیفیسازی فرآوردههای پالایشگاهی هستیم، خاطرنشان کرد: تمرکز صرف بر افزایش عرضه تنها راه مقابله با ناترازی نیست و باید زنجیره ناکارآمد تولید بیشتر و مصرف بیشتر، شکسته شود که گام نخست آن شناسایایی محلهای اتلاف انرژی است.
رشد ۶۰ درصدی کشفیات قاچاق سوخت در ۱۰ ماه اخیر
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا نیز در این آیین با بیان اینکه پلیس با تمام توان برای مبارزه بی امان با قاچاق سوخت پای کار آمده است، اظهار داشت: برای موفقیت بیشتر نیاز است پلیس به تجهیزات و فناوری های جدید مجهز شو زیرا نمیتوان با روش های قدیمی و سنتی با قاچاق مبارزه کرد.
سردار حسین رحیمی اعلام کرد: در ۱۰ ماه اخیر با رشد ۶۰ درصدی، ۲۳۴ میلیون لیتر سوخت به ارزش ۸ هزار میلیارد تومان از قاچاقچیان کشف و ضبط شد که باز هم در مقابل میزان قاچاق سوخت، رقم پایینی است.
این مقام مسئول در فراجا افزود: بیش از ۲۷ هزار نفر مرتبط با قاچاق سوخت دستگیر شده اند و توقیف خودروهایی که در بحث قاچاق فعال بودند، از مرز ۲۵ هزار خودرو گذشته است.
وی با بیان اینکه مقادیر بالایی از سوخت کشور از طریق قاچاق به یغما میرود، خاطر نشان کرد: در استان هرمزگان لولهای کشف کردیم که سوخت هواپیما را از خط لوله اصلی پالایشگاه میدزدید.
وی با بیان اینکه این کشفیات پلیس با دست خالی صورت گرفته است، ادامه داد: نیاز است تا تجهیزات جدید در اختیار قرارداده شود تا مبارزه موثر ترانجام گیرد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی از راه اندازی قرارگاه ویژه برای مبارزه با قاچاق سوخت خبر داد و گفت: این قرارگاه هم در مرکز و هم در کل کشور با نگاه ویژه به قاچاق سوخت فعالیت می کند.
سردار رحیمی ادامه داد: از زمان تشکیل این قرارگاه تا روز گذشته ۳۹ میلیون لیتر فرآورده نفتی کشف شده است که در چهار مورد آن در فاصله نه چندان دوراز پالایشگاه لوله گذاری شده بوده و قاچاق صورت می گرفته است.
وی افزود: در این رابطه ۱۶ نفر دستگیرشده اندو عزم پلیس برای مبارزه جدی است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی آمار اعلامی درباره قاچاق سوخت را قابل اتکا نداست و خاطرنشان کرد: البته نباید در امر مبارزه یک دقیقه را هم از دست داد.
برچسب ها :اخبار پولی مالی ، اینترنت اشیا ، تفاهمنامه ، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، سیستم میترینگ ، شرکت ملی مهندسی ، فرآوردههای نفتی ، قاچاق ، قاچاق سوخت ، مبارزه با قاچاق ، مدیریت هوشمند ، مدیریت هوشمند زنجیره تامین فرآوردههای نفتی ، میترینگ
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰