سخنگوی اقتصادی دولت:
۳ مسیر جدید برای تامین مالی پروژههای بزرگ دولتی طراحی شده است
به گزارش اخبار پولی مالی به نقل از بازار سرمایه، سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به پرسش خبرنگار «سنا» درباره استفاده دولت و وزارت اقتصاد از ظرفیت صندوق پروژهها برای تامین مالی پروژههای بزرگ دولتی، گفت: در کنار منابعی که در داخل بودجه به عنوان هزینههای عمرانی یا تملک دارایی سرمایهای در نظر گرفته شده، بخشهایی نیز به عنوان جذب منابع بیرون بودجه چه از طریق سرمایهگذاری خارجی (فاینانس با روسیه) و یا قراردادهایی که در مذاکرات با چین نهایی شده، در نظر گرفته شده است.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!وی افزود: اضافه بر این موارد، بخش دیگری هم از طریق تامین منابع داخل اقتصاد ایران (هدایت نقدینگی به سمت سرمایهگذاریهای مولد و سودآور برای عامه مردم در حوزه معادن همانند معادن طلا و مس و چه در حوزه معادن نفتی و پتروشیمی و پتروپالایشگاهها) در نظر گرفته شده است.
خاندوزی ادامه داد: سه دسته ورودی جدید در کنار مسیر سنتی صندوق توسعه ملی و شبکه بانکی کشور، اقدام به پشتیبانی از سرمایهگذاری پروژههای بزرگ خواهند کرد که امیدواریم با این سه مسیر جدید، شاهد خروجیهای بسیار ارزشمند و قابل دفاعتر و همچنین کارنامه بهتر برای سال ۱۴۰۲ باشیم.
حساب تنخواه بانک مرکزی به صفر رسید
خاندوزی گفت: در بخش واقعی اقتصاد ایران شاهد اتفاقات مبارکی نسبت به دورههای گذشته بودیم که مسیر رشد اقتصادی سال قبل را دنبال کردیم.
وی افزود: رشد سرمایهگذاری در این دوره را سه و چهار دهم درصد شاهد بودیم که از سال ۹۷ رشد سرمایهگذاری کاهش داشته است.
سخنگوی اقتصادی دولت به یکی از فعالیتهای دولت در سالی که گذشت اشاره کرد و گفت: مهار خلق پول غیرضروری یکی از اقدامات طی امسال بود برای اولین بار حساب تنخواه بانک مرکزی به صفر رسید.
خاندوزی اضافه کرد که در سه ماه پایانی سال افزایش قیمتها را شاهد بودیم. ما در پایان اسفند سال گذشته نرخ تورم را کاهش دادیم.
سخنگوی اقتصادی دولت با ارائه آماری از سوی مرکز آمار ایران گفت : اگر مبنای آمار ۹ ماهه مرکز آمار را پایه قرار دهیم در ۹ ماهه امسال نرخ رشد ۳.۳ درصدی در اقتصاد ایران رخ داد که بدون محاسبه نفت ۲.۹ درصد است. همچنین بر مبنای آمار ۶ ماهه بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی ما ۲.۷ درصد بود. در صنایع ۳.۸ درصد، کشاورزی ۶.۱ درصدی و در بخش مستقل صنعت ۵.۸ درصد رشد را داشتیم.
خاندوزی رشد سرمایهگذاری خارجی نسبت به دوره آخر دولت قبل را رشد ۱۰۰ در صدی دانست و گفت که نرخ بیکاری در پاییز امسال به ۸.۲ درصد کاهش یافت. همچنین در ۱۱ ماهه امسال صادرات غیرنفتی با ۱۳ درصد رشد نسبت به پارسال به ۴۸.۸ میلیارد دلار رسید.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه به چند طرح ریلی که با حدود ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارج بودجهای بهرهبرداری شد، گفت: با این اقدام ظرفیت ترانزیتی کشور را از ۱۰ میلیون تن به ۳۰ میلیون تن افزایش مییابد. همچنین ۱۶ طرح پالایشگاهی و پتروپالایشی با ۳۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارج از بودجه عملیاتی شد.
قیمت در بازار ارز و سکه روند کاهشی یافته است
سخنگوی اقتصادی دولت درباره نوسان ارزی گفت: خوشبختانه با مجموعه تدابیر دولت و اقدامات بانک مرکزی، قیمت در بازار ارز و سکه روند کاهشی یافته است.
وی افزود: رشد اقتصادی ۲.۷ درصدی در ۶ ماهه امسال، رشد مثبت ۱.۱ درصدی بخش کشاورزی، و رشد ۵.۸ درصدی صنعت بیانگر شرایط مطلوب بخش حقیقی اقتصاد در سالجاری است و در سایر مولفههای مرتبط با بخش حقیقی اقتصاد، جهشهاش کم نظیری را شاهد بودیم که از جمله رشد مثبت ۳.۹ درصدی تشکیل سرمایه ثابت ناخالص که در دوره مشابه سال قبل منفی ۶.۴ درصد بود و همچنین کاهش نرخ بیکاری که به ۸.۲ درصد رسیده است.
وزیر اقتصاد گفت: جهان طی امسال و در سال ۲۰۲۲ در تأمین مواد غذایی و قیمتها وضعیت بیسابقهای را داشت. در ایران تا پایان شهریور ماه موفق شدیم هم نرخ ارز و سایر قیمتها را کنترل کنیم.
خاندوزی ادامه داد که نرخ ارز در شهریور ماه در بازار آزاد ۲۹ هزار تومان بود اما با ناآرامیهای پاییز که بعد به تورم انتظاری زمستان سرریز کرد، شاهد افزایش قیمت بودیم. در عین حال بسیاری از نقاط ضعف اقتصاد ایران بر اثر تحریکها خودنمایی کرد. به عنوان نمونه افزایش نرخ ارز و خودرو و دیگر مصادیق نقاط ضعف در قسمت اسمی اقتصاد ایران است.
وی اضافه کرد: بانک مرکزی تلاش داشت با مرکز مبادله ارز و طلا بازار ارز را کنترل کند.
وزیر اقتصاد گفت: مشکل عرضه کم خودرو و مسکن از سالها قبل در اقتصاد ایران بود و علاج نشده بود که امیدواریم با مالیات سوداگری این مساله حل شود.
وزیر اقتصاد به حوزه گواهی سپرده نفتی اشاره کرد و گفت: میزان صادرات نفت بالاتری در بهمن داشتیم که مسیری برای هدایت نقدینگی داخل فراهم شد که با انتشار گواهی سپرده نفتی ضمن اینکه نقدینگی مردم را به سمت فعالیتهای سودآور و مسیرهای جایگزین هدایت میکنیم، نسبت به کاهش ریسک تحریم پذیری و ایجاد بازارهای کاغذی و تنوع پذیری مشتریان نفت کشور و کاهش فشار بر بازارهای موازی هم اقدام میکنیم.
خاندوزی گفت: برای هدایت نقدینگی به طرحهای جذاب معادن طلا و پروژههای تولیدی مس سونگون برنامههایی داریم که به زودی اطلاعرسانی میکنیم.
سخنگوی اقتصادی دولت در بخش نخست اظهارات خود اعلام کرد که از فردا تا عید فطر برای ۲ میلیون بازنشسته کشوری و فولاد، اعتبار خرید تا سقف ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفتیم و با اعلام وزارت رفاه، کالابرگ به شکل اختیاری اما فراگیر از پایان اسفند ماه قابل استفاده برای همه خواهد بود.
سخنگوی اقتصادی دولت درباره حذف قرعهکشی خودرو و پیشبینی برای تولید خودرو و عرضه در سال آینده، گفت: تمام تلاش دولت در یک سال گذشته این بود با افزایش عرضه خودرو، عقب ماندگی سنوات قبل را جبران کند.
خاندوزی ادامه داد که در سال جاری یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید شد که این رقم سال آینده به یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه افزایش مییابد. با افزایش تولید و واردات خودرو، عرضه سال آینده بهبود مییابد. قرعه کشی هم متوقف شده و وزارت صمت تلاش میکند همه متقاضیان از مرحله ثبت نام تا تحویل را سپری کنند.
خاندوزی درباره اختصاص سهام عدالت به جاماندگان و پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت توضیح داد که درباره اختصاص سهام عدالت به افراد زیر پوشش نهادهای حمایتی مصوبهای داشتیم اما مجلس اصرار داشت که به جای هیأت وزیران باید در شورای اصل ۴۴ مصوب شود. امروز عصر جلسه هیأت عالی با هدف بررسی تخصیص سهام عدالت به این قشر برگزار میشود که امیدواریم تا ۲۹ اسفند اجرایی شود.
وی ادامه داد: از ۳۶ شرکتی که در حوزه سهام عدالت مداخله دارند در یک مرحله پرداخت سود را در پاییز انجام دادیم که اکثر شرکتها در مرحله دوم همکاری لازم را انجام دادند؛ غیر از چند شرکت معدود مثل فولاد مبارکه و هلدینگ خلیج فارس که امیدواریم جمع بندیها زودتر به پایان برسد و سود واریز شود.
برچسب ها :بانک مرکزی ، پروژههای بزرگ دولت ، دولت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰