تاریخ انتشار : یکشنبه 27 فروردین 1402 - 11:33
کد خبر : 50434
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای ضرورت‌ها و پیش‌نیازهای تحقق شعار سال۱۴۰۲ بسته هستند

ضرورت‌ها و پیش‌نیازهای تحقق شعار سال۱۴۰۲

ضرورت‌ها و پیش‌نیازهای تحقق شعار سال۱۴۰۲
اخبار پولی مالی_ معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون ایران با تاکید بر اهمیت انتخاب شعار سال 1402، تحقق آنرا به انجام ضرورت ها و پیش‌نیازهایی نظیر کوچک شدن سبد دولت از اقتصاد، رفع ناترازی های اقتصاد و مهار نقدینگی منوط دانسته و معتقد است: یک روش موثر برای مهار تورم و رشد تولید، حرکت دولت ها به سوی یک دولت کوچک و یک بخش خصوصی مولد و بزرگ و اجرای اصل 44 قانون اساسی به معنای واقعی خودش است.

به گزارش اخبار پولی مالی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، مهرداد لاهوتی معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون ایران با اشاره به اهمیت انتخاب شعار ۱۴۰۲ (مهار تورم و ر شد تولید) اظهار داشت: از آنجاییکه اقتصاد ما عمدتا دولتی است نه تنها تورم زا بلکه فسادپرور هم بوده است.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

مهرداد لاهوتی معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون ایران، بیان داشت: با توجه به اینه بیش از ۸۴درصد اقتصاد توسط دولت و ارگان های دولتی اداره می شود، دولت باید تلاش کند سبد خود را کوچک و سبد بخش خصوصی را بزرگتر کند به عبارت دیگر، دولت همه امورات بخش اقتصاد کشور را به بخش خصوصی واگذار نماید و فقط به بخش هدایت، حمایت و نظارت بپردازد.

لاهوتی افزود: در چنین شرایطی نقدینگی به سمت سرمایه گذاری های واقعی یعنی همان نیاز واقعی جامعه و به دور از واسطه گری، هدایت شده و بهره وری افزایش پیدا خواهد کرد.

وی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به ناترازی ها در اقتصاد، تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل مهم در مهار تورم، توجه به ناترازی ها در اقتصاد کشور است. وی گفت: اقتصاد ما در سالهای اخیر درگیر ناترازی هایی بوده که برای رفع آن نیاز به اراده حاکمیت است.

لاهوتی معتقد است: ناترازی های صندوق های بازنشستگی که سالیانه، دولت از محل بودجه عمومی بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان به صندوق ها پرداخت میکند از جمله این ناترازی هاست.

وی ادامه داد: ناترازی های بانک ها و ناترازی در حوزه انرژی از دیگر نمونه هایی است که امید می رود در راستای رفع آن گام های موثر برداشته شود.

معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون ایران، ابراز داشت: مهار رشد نقدینگی با عنوان یکی از موتورهای تورم زا است بدینگونه که نقدینگی در حال حاضر رشد بیش از ۴۰ درصد را تجربه می کند و مبلغی حدود ۱۰ هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم است که باید به سوی سرمایه گذاری و تولید و نیاز جامعه، هدایت شود.

وی افزود: کنترل خلق پول توسط بانک مرکزی نکته حائز اهمیتی است که باید به آن پرداخته شود چراکه دولت برای کنترل تورم و خلق پول توسط بانک ها، باید اقدام جدی را برنامه ریزی کند.

لاهوتی خاطرنشان کرد: رفع ناترازی درآمد و هزینه دولت نکته دیگری است. باید توجه داشت که حدود ۹۰ درصد هزینه های کشور، هزینه های جاری هستند؛ در واقع ۹۰ درصد از منابع بودجه صرف هزینه های خود دولت است و دولت باید نسبت به کاهش هزینه های جاری خود اقدام عاجلی کند چراکه انجام فروش نفت و وصول مالیات و اختصاص این درآمد به خرج هزینه های جاری دولت، عاقلانه به نظر نمی رسد.

اخبار پولی مالی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

اینترنت بانک رفاه