به دنبال اعلام نرخ جدید دیه و با تصمیم شورای عالی بیمه
تعرفه حق بیمه شخص ثالث سال ۱۴۰۴ اعلام شد

به گزارش اخبار پولی مالی, در سال ۱۴۰۴ با افزایش نرخ دیه و تغییرات قانونی، هزینههای بیمه شخص ثالث خودرو نیز تغییر کرده است. بیمه شخص ثالث خودرو یکی از ملزومات قانونی برای تمام دارندگان وسایل نقلیه محسوب میشود. این بیمه خسارات مالی و جانی وارد به اشخاص ثالث را در تصادفات رانندگی پوشش میدهد و نداشتن آن میتواند تبعات قانونی و مالی سنگینی برای راننده بهدنبال داشته باشد.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!نرخ دیه هر سال توسط قوه قضاییه تعیین میشود و به عنوان مبنایی برای سقف تعهدات بیمه شخص ثالث بهکار میرود. در سال ۱۴۰۴، مبلغ دیه کامل یک مرد مسلمان در ماههای عادی ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و در ماههای حرام ۲ میلیارد و ۱۳۳ میلیون تومان تعیین شده است. این ارقام نسبت به سال قبل حدود ۳۳.۳٪ افزایش یافته است. بر همین اساس، شورای عالی بیمه حق بیمه پایه شخص ثالث را نیز معادل ۳۶.۵٪ نسبت به سال قبل افزایش داد. این افزایش به گونهای طراحی شده که هم پاسخگوی تعهدات جانی در تصادفات باشد و هم توان پرداخت خسارت شرکتهای بیمه را حفظ کند. همچنین حداقل پوشش مالی (خسارت مالی) در بیمه ثالث ۱۴۰۴ به ۵۳ میلیون و ۳۳۳ هزار تومان افزایش یافت.
جدول کامل حق بیمه شخص ثالث خودروها در سال ۱۴۰۴
بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی بخشنامهای، جدول حق بیمه پایه شخص ثالث انواع وسایل نقلیه برای سال ۱۴۰۴ را منتشر کرده است. در جدول زیر حق بیمه پایه سالیانه برای خودروهای سواری (شخصی) در سال ۱۴۰۴ نشان داده شده است:
حق بیمه شخص ثالث خودروها در سال ۱۴۰۴ | |
نوع وسیله نقلیه | میزان حق بیمه |
ماشینهای کمتر از ۴ سیلندر | ۵.۶۳۶.۰۰ |
پیکان، پراید و سپند | ۶.۶۷۴.۷۰۰ |
ماشینهای چهار سیلندر | ۷.۸۴۵.۷۰۰ |
سایر ماشینهای بالای چهار سیلندر | ۸.۷۸۱.۰۰۰ |
در این جدول، نرخها برای تعهدات بدنی دیه کامل ماه حرام و حداقل پوشش مالی ۵۳ میلیون تومان محاسبه شدهاند. اگر بیمهگزار بخواهد پوشش مالی بالاتری انتخاب کند (مثلاً ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیون تومان)، به تناسب افزایش سقف مالی، مبلغی نیز به حق بیمه افزوده خواهد شد.
تخفیف بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۴
یکی از مهمترین مشوقهای قانونی برای رانندگان، تخفیف عدم خسارت در بیمه شخص ثالث است. طبق قانون جدید، به ازای هر سالی که بیمهگزار خسارتی از شرکت بیمه دریافت نکرده باشد، ۵٪ تخفیف در حق بیمه سال بعد تعلق میگیرد که این روند تا حداکثر ۱۴ سال و مجموعاً ۷۰٪ ادامه دارد.
در صورت بروز خسارت، تخفیفها به صورت پلکانی کاهش مییابد؛ اما تمام سابقه تخفیف از بین نمیرود. این قانون باعث حفظ عدالت و تشویق رانندگان به رعایت قوانین و احتیاط بیشتر در رانندگی شده است؛ همچنین برخی شرکتها در مناسبتهای خاص یا خرید نقدی، تخفیفهای ویژهای برای مشتریان خود در نظر میگیرند.
اگر شما دارای سابقه چند ساله بدون خسارت باشید، پیشنهاد میشود بیمهنامه را از شرکتهایی خریداری کنید که سابقه شما را به درستی ثبت و حفظ میکنند. چرا که سابقه تخفیف، سرمایهای برای کاهش هزینههای آینده شماست. با خرید بیمه شخص ثالث از سایتهای معتبر بیمهای میتوان از مزایای آنها استفاده کنید.
بر همین اساس بیمه مرکزی طی بخشنامه ای اعلام کرد: با عنایت به اعلام مبلغ ریالی دیه برای سال ۱۴۰۴ از سوی قوه قضائیه که متضمّن افزایش ۳۳.۳ درصدی است، تمامی شرکتهای بیمه موظف شده اند بیمهنامههای شخص ثالث با تاریخ شروع پوشش از ۱۴۰۴/۰۱/۰۱ و پس از آن را با تعهدات بدنی ۲۱ میلیارد و ۳۳۳ میلیون و ۳۳۳ هزار ریال (معادل دیه ماههای حرام) و تعهدات مالی حداقل ۵۳۳ میلیون و ۳۳۳ هزار ریال، بر اساس حقبیمههای مندرج در جدول پیوست صادر کنند.
این گزارش می افزاید: نحوه اعمال انواع تخفیفها و اضافه نرخهای حقبیمه مربوط به بیمه شخص ثالث بر اساس ضوابط مندرج در آییننامه اجرایی ماده (۱۸) قانون فوقالذکر، و تصویبنامه و بخشنامه مرتبط آن خواهد بود.
همچنین در اجرای ماده (۳) قانون «بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه – مصوب سال ۱۳۹۵ و آییننامه اجرایی آن – مصوب هیات وزیران»، شرکتهای بیمه مکلفند بیمهنامههای حوادث با دریافت پوشش از تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۰۱ و پس از آن را با تعهدات حداقل ۱۶ میلیارد ریال و با نرخها و ضوابط مقرر در آییننامه مذکور صادر نمایند و در صورت تقاضای بیمهگذاران، مبلغ تعهدات بیمهنامههای حوادث راننده صادره قبلی را با اخذ حقبیمه مربوط افزایش دهند.
شایان ذکر است با توجه به اینکه طبق قانون ، جبران کسری پوشش بیمهنامه شخص ثالث در بخش تعهدات بدنی که ناشی از افزایش مبلغ ریالی دیه باشد، بر عهده صندوق تأمین خسارتهای بدنی خواهد بود، بنابراین اخذ الحاقیه افزایش تعهدات بدنی بیمه شخص ثالث برای کلیه بیمهنامههای صادره قبلی، منتفی است و در صورتی که بیمهگذاران برای جبران خسارتهای مالی تقاضای افزایش تعهدات مالی را داشته باشند، شرکتهای بیمه مکلفند با اخذ حقبیمه مربوط، نسبت به صدور الحاقیه افزایش تعهدات مالی بیمه شخص ثالث اقدام کنند.
گفتنی است بر اساس این گزارش، شرکتهای بیمه، نمایندگان آنها و کارگزاران رسمی بیمه مکلفند جدول یادشده را در معرض دید متقاضیان قرار دهند.
برچسب ها :اخبار پولی مالی ، بیمه مرکزی ، حق بیمه ، دیه؛ تعرفه حق بیمه شخص ثالث ، صنعت بیمه ، نهاد ناظر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰