تاریخ انتشار :
کد خبر : 85595
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای کدام پتروشیمی‌ها بیشترین تولید در آذرماه ۱۴۰۳ را داشته‌اند؟ بسته هستند

کدام پتروشیمی‌ها بیشترین تولید در آذرماه ۱۴۰۳ را داشته‌اند؟

کدام پتروشیمی‌ها بیشترین تولید در آذرماه ۱۴۰۳ را داشته‌اند؟
اخبار پولی مالی- با وجود کاهش تولید ۱۴پتروشیمی در آذرماه به دلیل قطعی گاز و ناترازی انرژی، رشد قیمت دلار و نرخ‌های جهانی، درآمد صنعت پتروشیمی را به‌طور چشمگیری افزایش داد. طبق گزارش‌ها، درآمد ۲۴ پتروشیمی بورسی در آذرماه به ۷۰ هزار میلیارد تومان رسید که ۷۷ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.

به گزارش اخبار پولی مالی به نقل از انرژی پرس، در آذرماه، تولید برخی از پتروشیمی‌های کشور با افت محسوسی مواجه شد، به‌طوری‌که ۱۴ واحد پتروشیمی کاهش تولید را نسبت به ماه مشابه سال گذشته ثبت کردند. طبق آمار، پتروشیمی آبادان با افت ۱۰۰ درصدی، تولید خود را به‌طور کامل متوقف کرده است و پتروشیمی‌های زاگرس و کرمانشاه نیز با کاهش ۷۴ درصدی تولید، از جمله واحدهایی بودند که بیشترین کاهش را تجربه کردند. این در حالی است که پتروشیمی‌های نوری، فارابی و بوعلی سینا به ترتیب با رشدهای ۲۳۰، ۱۷۴ و ۱۲۶ درصدی، عملکردی فراتر از انتظار داشتند.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

بررسی دلایل کاهش تولید پتروشیمی‌ها نشان می‌دهد که قطعی‌های متوالی گاز به ‌عنوان خوراک اصلی صنایع پتروشیمی در آذرماه، مهم‌ترین عامل بوده است. با آغاز فصل سرما و اولویت‌دهی به تامین گاز مصرفی خانوار، میزان تخصیص گاز به صنایع کاهش یافت و این امر بسیاری از پتروشیمی‌ها را مجبور به کاهش یا توقف تولید کرد. به‌ویژه واحدهای بزرگی مانند پتروشیمی‌های زاگرس، کرمانشاه و شیراز که به شدت به گاز طبیعی وابسته‌اند، از این شرایط متاثر شدند.

همچنین، مشکلات تعمیر و نگهداری در برخی واحدها مانند پتروشیمی آبادان و مسائل مربوط به تامین مواد اولیه در واحدهایی نظیر خارک و پردیس، از دیگر دلایل کاهش تولید در این ماه عنوان شده است.

وضعیت صنعت پتروشیمی در آذر‌ ۱۴۰۳

گزارش عملکرد آذر‌‌ماه ۲۴ پتروشیمی بورسی منتشر شد و خبر از رشد درآمد اکثر پتروشیمی‌ها داد. اما لازم به ذکر است این رشد عمدتا به دلیل رشد قیمت دلار و نرخ‌های جهانی در یک سال اخیر است.

چرا حجم تولید تعداد زیادی از پتروشیمی‌ها در این ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته به دلیل مشکلات ناترازی انرژی و قطعی گاز کاهش است. جالب است گفته شود که ۱۴ پتروشیمی در این ماه کاهش تولید داشتند.

طبق گزارش عملکرد ماهانه شرکت‌های پتروشیمی، مجموع درآمد ۲۴ پتروشیمی‌ بورسی در آذر‌ ۱۴۰۳ به ۷۰ هزار و ۱۲۹ میلیارد تومان رسیده که نسبت به آذر‌ماه سال گذشته ۷۷ درصد افزایش داشته است.

همچنین مقایسه درآمد صنعت پتروشیمی در آذر‌ماه با ماه گذشته یعنی آبان افزایش حدود پنج درصدی را مخابره می‌کند. گفتنی‌ست سه پتروشیمی نوری، پارس و مارون پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی در آذر‌ بودند.

همان‌طور که در نمودار مشخص است ۱۹ پتروشیمی در این ماه موفق به افزایش «درآمد حاصل از فروش» خود نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ شده‌اند. انرژی پرس در این گزارش کارنامه تولید و فروش پتروشیمی‌های بورسی را مورد ارزیابی قرار داده است.

بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌ها نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲

طبق جدولی که در ادامه آورده شده، پتروشیمی نوری در آذر‌ماه ۱۴۰۳ توانست عملکرد درخشانی در بخش فروش از خود نشان دهد و تناژ فروش خود را بالا ببرد. همچنین نرخ فروش محصولات نوری نیز در این ماه نسبت به آذر‌ماه سال گذشته رشد خوبی را تجربه کرد و در نهایت این دو موضوع سبب شد تا درآمد پتروشیمی فارابی جهش چشم‌گیری را تجربه کند.

به نحوی که درآمد ماهانه این پتروشیمی در آذر‌ ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ حدود ۳۸۱ درصد بالا رفت و از سه هزار و ۵۸۹ میلیارد تومان به ۱۷ هزار و ۲۶۳ میلیارد تومان رسید. لازم به ذکر است این جهش به واسطه اورهال نوری در آذر ۱۴۰۲ رخ داده است. همچنین مقایسه درآمد پتروشیمی نوری در آذر‌ با ماه گذشته یعنی آبان نیز رشد حدود ۴۸ درصدی را نشان می‌دهد.

پتروشیمی فناوران نیز دومین شرکتی بود که در آذر‌ماه ۱۴۰۳ توانست در بخش درآمدزایی موفق ظاهر شود. به نحوی که این پتروشیمی در آذر‌ موفق شد درآمد ماهانه خود را با افزایش بیشتر از ۲۲۷ درصدی از ۶۱۱ میلیارد تومان در آذر‌ ۱۴۰۲ به هزار و ۹۹۵ میلیارد تومان در آذر‌ ۱۴۰۳ برساند. همچنین باید گفت رقم فروش شجم در این ماه نسبت به ماه گذشته یعنی آبان حدود ۱۸۴ درصد افزایش داشته است.

جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه در آذر‌ ۱۴۰۳ نیز به پتروشیمی جم تعلق می‌گیرد. چرا که مبلغ فروش آذر‌‌ماه این شرکت با افزایش ۲۰۳ درصدی از هزار و ۶۰۴ میلیارد تومان در آذر‌ ۱۴۰۲ به چهار هزار و ۸۵۳ میلیارد تومان در آذر‌ سال ۱۴۰۳ رسید. همچنین دو پتروشیمی جم پیلن و زاگرس نیز دیگر پتروشیمی‌های موفق در رشد درآمد آذر‌ماه بوده‌اند.

جدول زیر درآمد ماهانه پتروشیمی‌های بورسی را در سه ماه مذکور مقایسه کرده است.

بیشترین کاهش درآمد ماهانه در آذر‌ ۱۴۰۳

طبق جدول درآمدزایی پتروشیمی‌ها سه پتروشیمی آبادان، خارک و بوعلی سینا بیشترین کاهش درآمد را در آذر‌ سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ تجربه کردند. پتروشیمی آبادان که در چند سال اخیر بحران بزرگی را پشت سر می‌گذارد در این ماه نیز رقم عجیبی را ثبت کرد؛ به نحوی که درآمد پتروشیمی آبادان در این ماه نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ بیشتر از ۸۷ درصد کاهش داشته و به سه میلیارد تومان رسیده است. میزان کاهش درآمد سایر پتروشیمی‌ها نیز در جدول فوق قابل مشاهده است.

بیشترین افزایش مقدار تولید در آذر‌ ۱۴۰۳

روند افزایش درآمد پتروشیمی‌های بورسی در بخش تولید تکرار نشد و اکثر پتروشیمی‌ها در این ماه مانند ماه گذشته کاهش تولید داشتند. در این میان اما برخی از پتروشیمی‌ها مانند نوری، فارابی و بوعلی سینا عملکرد خوبی در تولیدات خود ثبت کردند.

بررسی گزارش فعالیت ماهانه شرکت‌های پتروشیمی نشان می‌دهد، پتروشیمی نوری در آذر‌ماه ۱۴۰۳ عنوان «بیشترین افزایش مقدار تولید» را نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ از آن خود کرده است. به نحوی که تناژ تولید پتروشیمی نوری در آذر‌ ۱۴۰۳ نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ حدود ۲۳۰ درصد افزایش داشت و از ۱۰۴ هزار تن به ۳۴۳ هزار تن رسیده است.

پتروشیمی فارابی نیز دیگر پتروشیمی بود که موفق شد افزایش قابل قبولی در تناژ تولید خود به عمل بیاورد. به صورتی که تناژ تولید این شرکت از ۸۴۶ تن در آذر‌ ۱۴۰۲ با رشد ۱۷۴ درصدی به دو هزار و ۳۱۴ تن در آذر‌ ۱۴۰۳ رسیده است.

سومین پتروشیمی که در آذر‌‌ماه عملکرد خوبی در بخش تولید از خود نشان داد، پتروشیمی بوعلی سینا بود؛ به طوری که این شرکت در آذر‌ ۱۴۰۳ موفق شد تناژ تولید خود را با افزایش ۱۲۶ درصدی از ۷۲ هزار تن در آذر‌ ۱۴۰۲ به بیش از ۱۶۳ هزار تن در آذر‌ ۱۴۰۳ برساند.

همچنین پارس، جم پیلن و جم نیز دیگر پتروشیمی‌هایی بودند که در این ماه عملکرد خوبی در تولید داشتند‌‌ و این رقم را نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ افزایش دادند.

بیشترین کاهش مقدار تولید پتروشیمی‌ها در آذر‌ ۱۴۰۳

در طرف دیگر اما ۱۴ پتروشیمی در این ماه با کاهش حجم تولید روبه‌رو شدند. در این میان اما پتروشیمی‌های آبادان، کرمانشاه و زاگرس به ترتیب بیشترین کاهش تولید را نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ به ثبت رسانده‌اند.

بیشترین میزان تحقق ظرفیت اسمی پتروشیمی‌ها

اما مهم‌ترین بخش تولید، تحقق ظرفیت اسمی تولید سالانه است؛ به طوری که هرچقدر میزان تحقق ظرفیت اسمی در بازه مورد نظر بیشتر باشد، بیانگر عملکرد بهتر پتروشیمی مورد نظر در این بخش است.

طبق جدولی که آورده شده است، پتروشیمی مارون، بوعلی سینا و خراسان عملکرد درخشانی در تولید داشتند و در ۹ ماه از سال موفق به تحقق حدود ۹۰ درصد از ظرفیت تولید اسمی سالانه خود شده‌اند. در سمت دیگر ماجرا نیز سه پتروشیمی آبادان، فارابی و اصفهان وضعیت وخیمی را در تولیدات خود تجربه می‌کنند.

اخبار پولی مالی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

اینترنت بانک رفاه بانک سپه