تاریخ انتشار : یکشنبه 23 مرداد 1401 - 15:55
کد خبر : 23782
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای زیرساخت‌های بازار سرمایه باید تغییر کند بسته هستند

بازار سرمایه با قیمت‌گذاری دستوری مخالف است

زیرساخت‌های بازار سرمایه باید تغییر کند

زیرساخت‌های بازار سرمایه باید تغییر کند
اخبار پولی مالی- هدف مشترک کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران و کانون کارگزاران بورس  کمک به ارتقاء نقش بازار سرمایه در اقتصاد ایران است که این اقدام می‌تواند به نفع همه گروه‌های ذی‌نفع اقتصاد باشد.

به گزارش اخبار پولی مالی، نشست مشترک کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران و کانون کارگزاران بورس  روز یکشنبه ۲۳ امرداد  ماه ۱۴۰۱ در محل هتل پارسیان استقلال با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

ابتدا سعید اسلامی بیدگلی، دبیرکل کانون کارگزاران بورس با بیان اینکه هر دو کانون در راستای منافع کلی بازار سرمایه و بهبود این بازار در تلاش هستند، اظهار کرد: هر دو کانون در اقدامات خود، از آرا و نظرات کانون دیگر نیز بهره می‌برند و برگزاری چنین نشست‌هایی بیانگر این است که تمامی نهادها در بازار سرمایه لازم است در جهت هم افزایی این بازار گام بردارند.

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری تصریح کرد: در بازار سرمایه منافع هیچ گروهی بر گروه دیگر ارحج نیست و منفعت بلندمدت بورس با رعایت قواعد بازار، هدف اصلی هر نهادی در بازار سرمایه است.

وی با بیان اینکه باز شدن گره‌های اقتصادی کشور، پیچیده و طولانی مدت شده است، گفت: از آنجا که بازیگران بسیاری از این گره‌ها بهره می برند، لازم است همه گروه‌ها و نهادهای بازار با کمک و همراهی یکدیگر، گره ها را باز کنند.

 دبیرکل کانون کارگزاران بورس گفت:‌ هنوز سهم بازار سرمایه از تأمین مالی اقتصاد کمتر از ۱۰ درصد است.
سهم بازار سرمایه از تأمین مالی اقتصاد کمتر از ۱۰ درصد است

ایلامی ادامه دادک هدف مشترک کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران و کانون کارگزاران بورس کمک به ارتقاء نقش بازار سرمایه در اقتصاد ایران است که این اقدام می‌تواند به نفع همه گروه‌های ذی‌نفع اقتصاد باشد.

اسلامی بیدگلی گفت:‌ در شرایطی که تورم در اقتصاد حدود ۵۰ درصد باشد بخش عمده سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه کوتاه‌مدت هستند و نمی‌توانیم آنها را مجبور کنیم که ۶ ماه صبر کنند تا سرمایه‌گذاری آنها اقتصادی شود.

وی همچنین گفت:‌چون طبقات مختلفی از جامعه در سهام عدالت حضور دارند باید همه ارکان بازار سرمایه از جمله شورای عالی بورس و سازمان بورس در این زمینه برای مردم اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی کنند و تولید محتوا داشته باشند.

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری همچنین گفت:‌ وقتی یک روندی در بازار سرمایه مانند افشای صورت‌های مالی سازمان بورس انجام می‌شود دیگر سخت است که این روند نادیده گرفته شود و بنابراین در آینده هم حتما صورت‌های مالی سازمان منتشر خواهد شد.

اسلامی‌بیدگلی در مورد سهم بازار سرمایه گفت: از سال ۹۵ به بعد مسأله بازار سرمایه در اقتصاد مهم شده و به ویژه در سال ۹۸ و ۹۹ دیدگاه حاکمیت به بازار سرمایه تغییر کرد بنابراین باید زیرساخت‌های بازار سرمایه تغییر کند.

وی گفت: در شورای عالی بورس نمایندگانی از قوه قضائیه، قوه مقننه، بانک مرکزی و دولت، کانون‌های سرمایه‌گذاری، کانون‌های کارگزاران، اتاق‌های تعاون و بازرگانی حضور دارند و وقتی در این شورا مصوب می‌شود کالاهایی که در بورس کالا عرضه می‌شوند مشمول قیمت‌گذاری نشوند اما چون حکمرانی خوب وجود ندارد فردای آن روز وزارت صمت طرح قیمت‌گذاری کالاها را ابلاغ می‌کند و این نقطه ضعفی است که هنوز بازار سرمایه توسعه پیدا نکرده است.

اسلامی‌بیدگلی همچنین گفت:‌در کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ارکان مختلفی مانند سبدگردان‌ها، هلدینگ‌ها، صندوق‌ها، مشاوران سرمایه‌گذاری، حضور دارند و تیم‌های کارشناسی مختلفی وجود دارند و باید منافع همه این گروه‌ها در جهت توسعه بازار هدایت شود.

وی همچنین در مورد پیش‌نویس قانون تشکیل کانون سهامداران حقیقی گفت: باید دنبال منافع بر زمین مانده سهامداران حقیقی باشیم و اگر بخواهیم وارد مصادیق شویم ممکن است تضاد منافع بین سهامداران و سایر گروه‌ها ایجاد شود بنابراین پیشنهاد ما این است که کانون سهامداران تشکیل شود.

وی این را هم گفت:‌رتبه بورس ایران از نظر رعایت حقوق سهامداران خرد پایین است و باید در مورد رعایت حقوق این افراد بیشتر گام بردارند از جمله آن برگزاری مجامع آنلاین شرکت‌ها است که به این روش تعداد بیشتری از سهامداران می‌توانند در مجامع شرکت کنند.

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری همچنین در مورد قیمت‌گذاری دستوری گفت: همه ارکان بازار نظر خود را در این زمینه اعلام کرده‌اند و مهمترین دلیل مخالفت با قیمت‌گذاری دستوری فساد مرتبط بر این نوع قیمت‌گذاری است.

وی گفت:‌ ما باید بتوانیم از ظرفیت قانونی استفاده کنیم که در مواردی که تصمیم دولت موجب زیان عده‌ای می‌شود دولت باید آن را جبران کند. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها به وسیله قیمت‌گذاری دستوری با زیان انباشته مواجه شده‌اند و این نشان می‌دهد بازار به توسعه نرسیده است.

اسلامی‌بیدگلی همچنین گفت:‌برخی از مشکلات اقتصاد کشور چون طولانی‌مدت شده است باز کردن گره‌های آن با مشکل است و این به نفع همه بخش‌های اقتصاد است که بازار سرمایه توسعه پیدا کند.

بازار سرمایه با قیمت‌گذاری دستوری مخالف است

در ادامه نشست مذکور محمدرضا دهقانی‌احمدآباد،دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با تبریک روز خبرنگار، حرفه خبرنگاری را حرفه ای خطیر برشمرد و اذعان کرد: اخبار در حوزه بازار سرمایه به سرعت نمود بیرونی پیدا می‌کنند و بر قیمت‌ها تاثیرگذارند. از طرف دیگر، برخی از اخبار می‌توانند مبنای مجرمانه داشته باشند.

دهقانی احمدآباد با بیان اینکه حرفه خبرنگاری به عدالت در بازار کمک شایانی می‌کند، ابراز کرد: خبرنگاران به دسترسی به اطلاعات و در نتیجه به دسترسی منصفانه‌تر به بازارهای مالی کمک می‌کنند.

وی با اشاره به هماهنگی میان دو کانون، خاطرنشان کرد: هدف اصلی از این هماهنگی، کمک به توسعه بازار سرمای‌ است تا با گسترده تر شدن این بازار، تمامی اهالی بازار سرمایه از آن منتفع شوند.

دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در مورد قیمت‌گذاری دستوری گفت: همه اهالی بازار با قیمت‌گذاری دستوری مخالف هستند و ریشه عمیق آن این است که هنوز برخی از مقامات دولت به ساز و کار بازار اعتقادی ندارند زیرا کالاهایی که در بورس کالا ارائه می‌شود باید با ساز و کار عرضه و تقاضا تعیین قیمت شود. از جمله می‌توان به قیمت برق، گاز، خودرو و سایر کالاها که در بورس‌های کالایی ارائه می‌شود اشاره کرد و این مسأله به خاطر این است که هنوز ساز و کار بازار را به رسمیت نمی‌شناسیم.

دهقانی‌احمدزاد همچنین در پاسخ به این پرسش که سهم بازار سرمایه از تأمین مالی اقتصاد چه میزان است گفت:‌بر اساس آخرین آماری که مقامات بانک مرکزی اعلام کرده‌اند اقتصاد ایران همچنان بانک‌محور است و حدود ۹۳ درصد تأمین مالی از طریق بانک انجام می‌شود و کمتر از ۱۰ درصد آن از طریق بازار سرمایه تأمین می‌شود.

وی گفت:‌ وزن بازار سرمایه باید افزایش پیدا کند عمده اقتصاد کشور بانک‌محور است و گاهی تضاد منافع بین بازار پول و بازار سرمایه ایجاد می‌شود به عنوان مثال فعالان بازار سرمایه معتقدند اگر نرخ بهره کاهش پیدا کند به رونق سرمایه‌گذاری کمک می‌کند اما در شبکه بانکی می‌گویند با کاهش نرخ بهره ممکن است نسبت حجم پول به شبه پول بالا برود که در نتیجه منجر به تورم خواهد شد. بنابراین در این جا تضاد منافع ایجاد می‌شود و چون سهم بانک از اقتصاد بالاست به سمت بانک تصمیم‌گیری می‌شود.

وی گفت: بزرگ‌ شدن حجم بازار به نفع همه اقتصاد است در این زمینه برای تدوین اصلاح قانون بازار سرمایه نظرات کانون کارگزاران را هم ارائه کردیم و به مرکز پژوهش‌ها ارائه شد.

وی گفت:‌در حال حاضر ۱۰۸ کارگزاری بورس عضو کانون کارگزاران هستند و این کانون منافع همه کارگزاران را مدنظر قرار دارد.

دهقانی‌احمدآباد همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هماهنگی کامل بین کانون کارگزاران و کانون نهادهای سرمایه‌گذاری وجود دارد و هدف ما بزرگ شدن حجم بازار سرمایه است.

دبیرکل کانون کارگزاران بورس همچنین گفت:‌برای اصلاح قانون بازار سرمایه کمیته‌هایی تشکیل دادیم و حدود ۵۰ نفر در قالب ۲۰ جلسه به تبادل نظر پرداختند و نتیجه آن نامه کارشناسی از سوی کانون کارگزاران به مرکز پژوهش‌های مجلس شد.

وی گفت:‌قطب‌نمای ما بازارهای توسعه‌یافته در دنیا است که باید به سمت رشد و توسعه بازار آموزش و فرهنگ‌سازی حرکت کنیم.

دهقانی‌احمدآباد همچنین گفت: در زمان تدوین لایحه بودجه ۸ مورد از نظرات تخصصی و کارشناسی کانون را نوشتیم و به تدوین‌کنندگان بودجه گوشزد کردیم از جمله آن در مورد در مورد مالیات بر سپرده‌گذاری شرکت‌های حقوقی بود که این مسأله باعث تغییر نرخ سود بین‌بانکی شد و اکنون مقامات دولت می‌خواهند از این نظر خود برگردند.

اخبار پولی مالی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

اینترنت بانک رفاه بانک سپه