در آیین تکریم و معارفه رئیس کل بیمه مرکزی عنوان شد؛
تاکید خسروشاهی بر کنترل توانگری مالی شرکت های بیمه
به گزارش اخبار پولی مالی، پرویز خوشکلام خسروشاهی، رئیس کل بیمه مرکزی روز دوشنبه ۲ مهر ماه در مراسم معارفه خود به ارائه تصویری اجمالی از رویکردی که مبنای عمل خود در بیمه مرکزی خواهد بود پرداخت و گفت: آنچه راهنمای عمل و هدف محوری نهاد ناظر در دوره مسوولیت خواهد بود افزایش معنیدار رضایت مردم از صنعت بیمه و بیمه مرکزی است.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!وی افزود: بیمه مرکزی بطور کلی سه حوزه وظیفه نظارت،تعمیم و توسعه امر بیمه و بیمهگری اتکائی را بر عهده دارد که میان نظارت، تعمیم و توسعه و بیمهگری اتکائی در موارد زیادی همافزایی وجود دارد و بهبود در یکی به بهبود در بقیه هم منجر میشود اما مواردی نیز هست که بین آنها حداقل در کوتاهمدت تعارض پیش میآید. در این مواقع، نظارت را فدای بقیه نخواهیم کرد، لذا اولویت راهبردی ما نظارت خواهد بود.
رئیس شورای عالی بیمه با اشاره به اولویتبندی نظارت گفت: تمرکز ما در نظارت، توانگری شرکتهای بیمه در ایفای تعهدات و رفتار آنها در بازار با مصرفکننده بیمه بخصوص در حوزه پرداخت خسارت خواهد بود.
خسروشاهی در ادامه بر کنترل توانگری مالی شرکت های بیمه تاکید کرد و گفت: اگر توانگری شرکتهای بیمه اعم از توانگری در برابر خسارتهای غیرمنتظره، مقوله ذخیرهگیری و نحوه مصرف آن بخصوص پرتفوی سرمایهگذاری و حد نگهداری ریسک بدرستی کنترل شود در پرداخت خسارت مشکلی پیش نخواهد آمد و اگر گریزی از پرداخت به موقع و منصفانه خسارت نیز نباشد بسیاری از ناهنجاریهای موجود در بازار بیمه که معمولا تلاش میشود با مقرراتگذاری با آن برخورد شود موضوعیت خود را از دست خواهد داد.
سکاندار نهاد ناظر راه کارآمد نمودن بیمهها را رقابت سالم و نه بیمهگری دستوری و تمرکزگرا دانست و گفت: برای به هم نزدیک کردن هدف بنگاه های بیمهای که حداکثر کردن منفعت صاحبان آن است و هدف نهاد ناظر که حداکثر کردن منفعت اجتماعی است، روشهای دستوری جوابگو نیست بلکه باید از انتقال ناکارآمدیهای بنگاه های بیمهای به بیمهشدهها و کل جامعه ممانعت به عمل آورد و مانع از سرایت بیماری آن به شرکتهای بیمه سالم و ایجاد بیثباتی در بازار بیمه شد.
وی در ادامه تصریح کرد: برای تحقق این مهم در زمینه نظارت سعی خواهیم کرد از فرآیندهای نظارتی نیمه الکترونیکی و الکترونیکی موجود حتیالامکان به فرآیندهای نظارتی هوشمند حرکت کنیم تا سرعت واکنش نهاد ناظر به تحولات بازار بصورت معنیداری افزایش یابد.
همچنین ارتباط دوسویه بیمه مرکزی و بیمهشدگان در زمینه اخذ، بررسی و پاسخگوئی به شکایات را ساده، روان و کمهزینه کنیم و به آموزش بیمهگذاران و بیمهشدگان و آشنایی آنان با حقوق خود در برابر بیمهگران اهتمام ورزیم.
وی افزود: مشارکت بخشی ذینفعان در فرآیند تدوین مقررات، استفاده از ظرفیت نهادهای صنفی و حرفهای و تخصصی در زمینه مقرراتگذاری و نظارت بصورت گسترده نیز از دیگر برنامه های نظارتی بیمه مرکزی خواهد بود.
رئیس کل بیمه مرکزی با تاکید بر اهمیت و جایگاه توسعه و تعمیم امر بیمه در دوره مسئولیت خود گفت: در این راستا در نظر داریم کیفیت ارائه خدمات توسط شرکتهای بیمه را در فرآیندهای پرداخت خسارت از جهت پرداخت آسان، به موقع و منصفانه خسارت باید ارتقا دهیم، جذابیت بیمههای زندگی را از طریق افزایش رقابتپذیری آن بالاتر ببریم.
وی در ادامه ارتقا آگاهی درباره مدیریت ریسک را در میان بیمهگذاران بالفعل و بالقوه، انجام پروژههای تحول و نوآوری در صنعت بیمه با مدیریت و تولیگری شرکتهای بیمه را از دیگر برنامه های این حوزه اعلام کرد و گفت: بیمه مرکزی در این خصوص صرفاً نقش تسهیلگری و کمک به رفع موانع در نظام اجرایی و تقنینی و قضائی کشور را دنبال خواهد کرد.
خسروشاهی همچنین بر ارائه مشاورههای حرفهای مورد نیاز به اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی فعالیت در صنعت بیمه قبل از شروع به فعالیت تاکید کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح برنامه های حوزه اتکایی پرداخت و گفت:در زمینه اتکائی نیز سعی خواهیم کرد، از قبولی اتکائی اختیاری در مواردی که ظرفیت قبول اتکائی در خارج از بیمه مرکزی وجود دارد خودداری کنیم و فعالیت بخش اتکائی بیمه مرکزی بر اساس اصول اقتصادی، مالی و فنی حرفه بیمهگری در عین وفاداری به فلسفه وجودی آن یعنی کمک به نظارت بیمه مرکزی و قبول ریسکهای اتکائی پسماند انجام پذیرد و حتی مشابه سایر شرکتهای بیمه تحت نظارت فنی و مالی فعالیت نماید.
همچنین هر گونه اقدام اصلاحی، با جلب مشارکت ذینفعان و بصورت تدریجی خواهد بود. در فضای پرتنش هیچ اقدامی حتی اگر بهترین باشد، به نتیجه نمیرسد.
وی افزود: معیار ما در اختلافات و تعارضها، حق و انصاف خواهد بود و معیار تشخیص حق، عرف و قراردادها و معیار تشحیص انصاف، عدم تبعیض است.
یکی از نتایج مهم رویکردی که مطرح شد تحقق برنامههای ارائهشده از سوی وزیر اقتصاد در جریان اخذ رأی اعتماد از مجلس خواهد بود.
وی در پایان گفت: از تکتک اعضای خانواده بزرگ صنعت بیمه اعم از پیشکسوتان، روسای کل پیشین بیمه مرکزی، همکاران شرکتهای بیمه و بیمه مرکزی، نمایندگان و کارگزاران بیمه، ارزیابان خسارت، انجمنهای صنفی و حرفهای حوزه بیمه، روزنامهنگاران عزیز بخصوص رسانههای زحمتکش و فهیم حوزه بیمه و همه علاقمندان و ذینفعان صنعت بیمه تقاضا دارم تا با همه اختلاف دیدگاهها و سلایق و بعضاً گلهها، کنار هم باشیم و کمک کنند تا صنعت بیمه از حاشیهها دور بماند، پوستاندازی کند و بسوی صنعتی امروزی و پیشرو حرکت کرده و در نهایت رضایت مردم را جلب نماید.
در ادامه علی استادهاشمی در آیین تکریم خود با تبریک به پرویز خوشکلام خسروشاهی سکاندار نهاد ناظر صنعت بیمه اعلام این مطلب افزود: ضریب نفوذ بیمه و مولفه های دیگر در سال ۱۴۰۲ از حالت رکود خارج شد و اکنون روی ریل توسعه و پیشرفت به حرکت منطقی خود ادامه می دهد.
علی استادهاشمی با ارائه گزارش عملکرد یک سال گذشته از اصلاح آیین نامه ها، سرمایه گذاری هدفمند، تغییر و نهادینه سازی نگاه نوآورانه، نظارت برخط بر بازیگران صنعت بیمه به عنوان دستاوردهای مهم دولت سیزدهم یاد کرد و اظهار داشت: معماری جدید و حکمرانی داده در صنعت بیمه از اساسی ترین نیازهایی بود که با تلاش سرمایه های انسانی مبتکر و خوش فکر این حوزه، محقق شد.
وی در پایان از فعالان صنعت بیمه خواست تا با تکمیل خدمات و نوآوری در محصولات، فصل تازه ای را در این صنعت رقم بزنند.
گفتنی است در این آیین، عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن معارفه پرویز خوشکلام خسروشاهی به عنوان رئیس کل بیمه دولت چهاردهم از خدمات استادهاشمی در یک سال گذشته قدردانی کرد.
برچسب ها :بیمه مرکزی، صنعت بیمه، فساد، توانگری، نظارت، خسروشاهی، بیمه های عمر و زندگی، نظارت، اخبار پولی مالی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰