تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 آبان 1402 - 18:47
کد خبر : 69339
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای ثبات در بازار سرمایه با توجه به دیدگاه کارشناسی سازمان بورس در تحریر لایحه بودجه ۱۴۰۳ بسته هستند

ثبات در بازار سرمایه با توجه به دیدگاه کارشناسی سازمان بورس در تحریر لایحه بودجه ۱۴۰۳

ثبات در بازار سرمایه با توجه به دیدگاه کارشناسی سازمان بورس در تحریر لایحه بودجه ۱۴۰۳
اخبار پولی مالی_ سازمان بورس برای تحریر بودجه ۱۴۰۳ و عدم تکرار مجدد چالش‌های مخرب برای بازار سهام می‌بایست تحلیل حساسیت افزایش هر نوع نرخ خوراک، ایجاد عوارض و… بر بازار سرمایه را مدل سازی کند و نتایج آن را به واسطه برگزاری جلسات متعدد با دو نهاد مذکور و مسئولان سیاسی کشور در میان بگذارد، و از توان کارشناسی در بازار سرمایه برای اطلاع‌رسانی اثرات تصمیمات بودجه‌ای استفاده کند.

به گزارش اخبار پولی مالی به نقل از بازار سرمایه، شاهین چراغی، عضو سابق شورای عالی بورس در رابطه با مهم‌ترین مسائل قابل طرح در بودجه سال ۱۴۰۳، اظهار کرد: طی سال‌های اخیر دولت‌ها در زمان تحریر بودجه به سبب ساختار نامناسب درآمد و هزینه‌ با مشکل ناترازی و کسری مواجه هستند.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

او افزود: دولت‌ها متاسفانه درآمدهای نقدی کافی ندارند و همان میزان درآمد موجود نیز به واسطه فروش نفت، وصول مطالبات مالیاتی یا واگذاری مواد اولیه همچون (گاز پتروشیمی‌ها، حقوق معادن و …) به دست می‌آید.

عضو سابق شورای عالی بورس گفت: امسال با توجه به بررسی صورت گرفته به نظرمی‌آید کسری بودجه افزایش می‌یابد و دولت با چالش هزینه‌ای مواجه خواهد بود. یکی از نگرانی‎‌های فعالان بازار این است که اغلب کارشناسانی که به دولت در تحریر بودجه کمک می‌کنند، تنها به فکر جبران کسری بودجه از طُرق مختلف هستند؛ اما به سبب عدم بررسی‌های دقیق اطلاعی کافی از اثرات تصمیمات اتخاذ شده ندارند! به طور مثال افزایش غیرمعقول بسیاری از مواد اولیه یا محصولات همچون خوراک پتروشمی‌ها یا معافیت‌های صادراتی و… شاید در کوتاه‌مدت یا میان‌مدت کسری و ناترازی بودجه را جبران کند؛ اما در طول یکسال می‌تواند زیان‌های قابل توجهی را برای توسعه صنایع و سود سهام صندوق‌های بازنشستگی در شرکت‌های سرمایه پذیر و بازار سرمایه به همراه داشته باشد.

چراغی تصریح کرد: سازمان بورس برای تحریر بودجه ۱۴۰۳ و عدم تکرار مجدد چالش‌های مخرب برای بازار سهام می‌بایست تحلیل حساسیت افزایش هر نوع نرخ خوراک، ایجاد عوارض و… بر بازار سرمایه را مدل سازی کند و نتایج آن را به واسطه برگزاری جلسات متعدد با دو نهاد مذکور و مسئولان سیاسی کشور در میان بگذارد، و از توان کارشناسی در بازار سرمایه برای اطلاع‌رسانی اثرات تصمیمات بودجه‌ای استفاده کند.

او تاکید کرد: عدم توجه دولت، مجلس و سازمان برنامه و بودجه به نتایج تحلیل‌های کارشناسی سازمان بورس می‌تواند موجب کاهش درآمدهای مالیاتی حاصل از معاملات در بازار سهام، تشدید حباب در بازارهای موازی، عدم تشکیل سرمایه در بخش تولید و کاهش طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌ها و در نهایت افزایش سطح تورم و کاهش اشتغال شود.

عضو سابق شورای عالی بورس در پایان گفت: در هیچ یک از کشورها بجز ایران سهامداران درگیر بودجه و معضلات کسری بودجه تا این سطح نیستند. دولت باید برنامه بلندمدت خود را منتشر کند و سرمایه‌گذار با خاطری آسوده سرمایه خود را در این بازار بیاورد؛ در غیر این صورت باید منتظر اثرات نقدینگی و … در حوزه مسکن و ارز باشیم.

اخبار پولی مالی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

اینترنت بانک رفاه